ChaniaКлиника на детската дентална медицина
Клиника на детската дентална медицина

Автор: М. Пенева, Р. Кабакчиева, М. Рашкова, Е. Цолова
Издателство: МУ София
Каталожен №: 8303_BIB_03
ISBN: 978-619-90528-7-7
Категория: Детска стоматология
Година: 2018
Размер: А4
Корица: Мека
Страници: 522

Цена: 82,00 лв.

ОПИСАНИЕ
Този учебник е предназначен за студенти по дентална медицина, специализанти по детска дентална медицина и практикуващи дентални лекари. Освен включените изображения в книгата се предлагат и допълнителни цветни снимки с описания на специален уебадрес към изданието.

Включени са основни раздели, като орално изследване на детето, диагностика и повлияване на поведението на деца в денталния кабинет, локална анестезия в детска възраст, фармакологични методи за повлияване поведението на детето, зъбен кариес в детско-юношеска възраст, клиника и лечение на временните зъби, кариес в ранното детство, възстановяване на временни зъби с коронки, кариес на постоянните детски зъби, оперативно лечение на кариеса на постоянните детски зъби, обтурационни материали в детската дентална медицина, лазерни технологии в детската дентална медицина, пулпии на временни и постоянни детски зъби, лечение на пулпити на постоянни зъби в детска възраст, лечение на пулпити на временни зъби, апикални периодонтити в детско-юношеска възраст и много други теми.

Основната цел на детската дентална медицина е лечение, което да запази съзъбието, пародонта и оралната лигавица за осигуряване на пълноценен живот. Днес тази дисциплина е водена от два основни принципа, способни да осигурят пълноценно здраве в бъдеще. Първият е за прилагане на биологичния подход към всяко едно заболяване. Той е насочен към лечение на обратимите стадии на оралните заболявания. Чрез него, за разлика от наложения оперативен подход към зъбния кариес и неговите усложнения, се използват методи и средства за истинско лечение, при което настъпва оздравяване, а не заместване на засегнатите структури с изкуствени. Стимулират се естествените защитни сили на организма за запазване на виталитета на зъбната пулпа, растежния орган при зъби с незавършено кореново развитие и осигуряване на нормалната функция. Всяко едно заболяване се диагностицира в неговите най-ранни стадии, когато промените са обратими и се прилагат най-биологичните начини на лечение.

Вторият принцип в детската дентална медицина е минимално инвазивният подход. Този подход е насочен към минимална оперативна намеса и съобразяване със спецификата на възрастта. Той налага нефармакологично повлияване на детското поведение в денталния кабинет, минимално използване на рискови процедури, щадящо отношение към детската психика, микроинвазивно препариране на кавитети, минимална инвазивност по отношение на диагностиката, за отстраняване на кариозния дентин, за стимулиране на пулпа, периапикалните структури и пародонта.
--

 

 

 

 

 

форма за поръчка
Заглавие*:

Брой:

Кода на книгата:

Име*:

Email*:

Телефон*:

Град*:

ПК*:

Изберете начин на получаване:

Ако желаете да Ви се издаде фактура, мола попълнете:
Фирма:

Адрес на седалище:

ЕИК:

МОЛ:

 
 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДОСТАВКА

Получаването на пратките от офисите на куриерските фирми ЕКОНТ и SPEEDY e

ПО-ЕВТИНО

И

ПО-БЪРЗО

 
КНИГАПОЩА МЕДБУК

Контакти:

medbookpost@abv.bg

Tel: 088 7777 610

Общи условия

Доставки

Поръчки